Gazipaşa İşitme Cihazları Adana 03224081042
Gazipaşa İşitme Cihazları Adana 03224081042
     Sosyal Medyada
Türkiye'nin İşitmeci'sini Takip Edin...
                                                                         

İşitme cihazlarının farklı stilleri neler?

İşitme cihazlarının farklı stilleri

Farklı desen ve renk seçeneklerini saymazsak işitme cihazı stilleri çok fazla değildir. Her işitme cihazı, işitme kaybına sahip kişilerin farklı isteklerini karşılayabilmek amacıyla tasarlanmışlardır.

İşitme cihazının kulakta takıldığı yer, işitme cihazının tipini kategorize eder. En basitinden, işitme cihazı ya kulak içine takılır ya da kulağın arkasına.

  • ITE kısaltması "kulak içi" takılan işitme cihazları için kullanılmaktadır. ITE cihazlar genellikle "kişiye özel" olarak da adlandırılabilir çünkü kullanacak olan kişinin kulağının içinin yapısı kişiden kişiye farklılık göstermektedir.
  • BTE kısaltması "kulak arkası" takılan işitme cihazları için kullanılmaktadır.

Kulak içi (ITE):

Kişiye özel (ITE) işitme cihazları daha çok orta ve ileri dereceli işitme kayıpları için uygundur. Bu cihazlar tamamen kulağın içine oturur ve kişinin kulak izine göre üretilir. Aşağıda görülen resim Micro-CIC adı verilen tamamen kanal içine oturan stilden başlayarak bu stil cihazların çeşitlerini göstermektedir.

Kulak arkası (BTE) - geleneksel:

Kulak arkası (BTE) işitme cihazları hafiften çok ileriye kadar tüm işitme kayıpları için kullanılabilmektedir. Minyatür kulak arkası modelden daha büyük Süper Güçlü modellere kadar birden çok boyutta mevcut modelleri vardır. Çoğunda gürültü ortamlardaki konuşmaları daha iyi anlayabilmek için çoklu directional (yönsel) mikrofon sistemi mevcuttur.

Kulak arkası sistemler açık (open) veya kapalı (closed) olabilir. Kapalı sistemle anlatılmak istenen, kulak kalıbının kulak kanalı ve dış kulağı kaplamasıdır.

Çok yönlü ve bir çok işitme kaybı için uyumludurlar. Geleneksel kulak arkası işitme cihazları daha fazla güç sağlarken, daha görünmez olabilirler ancak boyut olarak geniş olduklarından kontrol etmek daha kolaydır. 

İşitme cihazı kullanıcısının kulağına özel olarak üretilen kulak kalıbı BTE işitme cihazının kulakla bağlantısını kurmaktadır. Akustik ve daha iyi duyabilmek açısından kulak kalıbı önem taşımaktadır. Kulak kalıbının en önemli görevlerinden biri amplifikasyona uğramış sesi kulak zarına iletmesidir. Aynı zamanda kulak arkası cihazın kulaktaki duruşu ve pozisyonunu da ayarlar. Diğer bir önemli görevi ise kulak kanalını tamamen tıkayarak akustik feedback ya da daha çok işitme cihazına bağlı tiz sesleri önlemektir.

Kulak arkası (BTE) – açık uygulama (open fitting):

Açık uygulamalarda kulak kalıbı yerine ince bir tüp kullanılarak BTE işitme cihazı kulağa bağlanır. Kulaktaki nemi önlemek açısından açık uygulamalar kulak arkası uygulamalara göre daha kullanışlıdır. Sadece belirli seviyelerdeki işitme cihazlarına uygun olan açık uygulamalar, ses kalitesi ve konforu avantajlarına sahiptir.

Receiver kanal içinde (RIC):

RIC açık uygulamaları, yukarda açıkladığımız açık uygulamaya benzer görünmektedir. Ancak geleneksel BTE işitme cihazlarına kıyasla, RIC cihazlarda receiver kanal içinde bulunmaktadır ve cihaz kulağa yine ince tüp yardımıyla bağlanmaktadır. Receiver kulak kanalı içinde olduğu için kulak arkası cihazının da boyutunda küçülme meydana gelmiştir

Site Haritası